Vergroenen

CO2-neutraal in 2030

Echte verandering begint met een doel. Die van ons is helder: in 2030 zijn we CO2-neutraal. Daarvoor maken we duidelijke stappen. Bijvoorbeeld door ons horeca-assortiment secuur onder de loep te nemen. Of door afval te verminderen en de afvalstromen goed te monitoren. We willen verspilling minimaliseren: zowel voor eten, als productgebruik en energie. Daarnaast gebruiken we duurzaam beurstapijt. Duurzame keuzes maken we iedere dag. Je ziet het terug in alles wat we doen.

Kok bereidt eten tijdens evenement

Horeca-assortiment

Een knolselderij shoarma of bittergarnituur met oesterzwamballen: ons horeca-aanbod is grotendeels vegetarisch. En gebruiken we vlees? Dan werken we zoveel mogelijk met minimaal twee sterren Beter Leven keurmerk en vis met een ASC/MSC-keurmerk. Om verspilling te voorkomen, bereiden onze koks de gerechten on-the-spot klaar. Bovendien stemmen we de menukaarten voor verschillende activiteiten op elkaar af. Zo kunnen we versproducten efficiënt inzetten.

Statiegeldmachine op de beursvloer

Omgaan met afval

Hoe we omgaan met afval, is van invloed op hoe het later verwerkt kan worden. Daarom focussen we ons op alle aspecten die bij afval horen. Bijvoorbeeld door afvalstromen zuiver te houden door kleuren en symbolen bij afvalbakken te gebruiken. Of door pilots te doen met speciale mobiele afvalstraten in te zetten tijdens de op- en afbouw van beurzen. Hier kunnen we afval bij de bron scheiden. Ook maken we afspraken met leveranciers over afval.

Twee mannen ruimen afval op tijdens de opbouw van een beurs

Circulaire materialen

Als het kan, gebruiken we circulaire materialen. Bijvoorbeeld circulair beurstapijt. Want beurstapijt is, naast standbouw en horeca, een van de grootste afvalbronnen. Dit circulaire tapijt bevat geen latex en bestaat uit één materiaal. Het is daardoor makkelijker te recyclen. Bovendien stimuleren we exposanten om te kiezen voor duurzame standbouw. We hebben onder andere stoelen en krukken van gerecyclede petflessen en tafels van resthout uit een sociale werkplaats.

Groot publiek loopt heen en weer op de Jaarbeurs Boulevard

Logistiek & transport

De milieu-impact van een evenement hangt nauw samen met het vervoersmiddel waarmee mensen komen. Daarom stimuleren we mensen met het openbaar vervoer te komen. Voor onze eigen beurzen en events werken we samen met NS. Bezoekers kunnen een voordelig combinatieticket kopen voor de trein en toegang tot verschillende beurzen. Bovendien werken we met verschillende lokale leveranciers en partners om leveringen in de stad met elkaar te combineren. Tot slot: ons parkeersysteem is digitaal. Geen papieren parkeertickets dus!

Wil je meer weten over duur­zaam­heid bij Jaarbeurs?

We snappen dat je daar meer over wil weten. Of misschien heb je een vraag of suggestie. Leuk! Neem contact met ons op om alles te weten te komen over duurzaamheid bij Jaarbeurs.

Meer lezen over onze duur­zaam­heids­ini­a­tie­ven?