Future Forum 2025

Internationaal topcongres over verbeterinitiatieven in patiëntenzorg voor het eerst naar Utrecht

Utrecht, 13 juni 2024 - Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare dat jaarlijks 3.000 bezoekers trekt komt in 2025 voor het eerst naar Utrecht.  Bezoekers van over de hele wereld komen naar Koninklijke Jaarbeurs om kennis en inspiratie op te doen over verbeterinitiatieven in de patiëntenzorg. Het congres dat komend jaar van 21 tot en met 23 mei plaatsvindt, is een van ’s werelds grootste congressen voor gezondheids- en zorgprofessionals die zich inzetten voor het verbeteren van patiëntenzorg. Het binnenhalen van dit topcongres is het eerste resultaat van de doelgerichte acquisitiestrategie van de Utrecht Congres Alliantie. Hiermee zetten de stad en regio zich vol in op het aantrekken van internationale topcongressen.

Koninklijke Jaarbeurs internationaal podium voor kwaliteit en veiligheid van zorg
Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare is een jaarlijks evenement dat ‘s werelds knapste koppen en de belangrijkste stakeholders uit het werkveld voor kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg samenbrengt. Het congres heeft als doel om innovaties in de gezondheidszorg te stimuleren. Ashley McKimm, Director of Partnership Development bij BMJ: “Met een geschiedenis die begon in 1996, ondersteunen en stimuleren wij patiëntveiligheid en verbetering van de gezondheidszorg door kennis, ideeën en expertise wereldwijd bij elkaar te brengen. We kijken ernaar uit om ons internationale forum voor het eerst naar Utrecht te brengen. Na inspirerende edities in onder andere Londen, Hong Kong en Brisbane inspireren we bezoekers komend jaar met de historische charme van de stad Utrecht.”

Utrecht zet eerste stap in internationale ambitie topcongressen
De stad en regio Utrecht zetten vanuit haar Utrecht Congres Alliantie vol in op het organiseren van internationale topcongressen. Congressen die passen bij de positionering ‘Utrecht, Heart of Health’ en die aansluiten bij de regionale thema’s Life Sciences & Health, New Digital Society en Smart Sustainability. Herman Mantel, CCO Koninklijke Jaarbeurs: “We zijn ontzettend trots om komend jaar drie dagen lang een podium te bieden aan het International Forum on Quality and Safety in Healthcare. Het is een fantastische eerste stap die we zetten binnen de Utrecht Congres Alliantie waarmee we het ‘Utrecht, Heart of Health’ profiel internationaal verder willen versterken. In regio Utrecht is breed draagvlak voor zakelijk bezoek en de acquisitie van internationale congressen. We willen dan ook meer van dit soort internationale topcongressen naar Utrecht halen.”

Over het International Forum on Quality and Safety in Healthcare
Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare is een toonaangevend wereldwijd platform gewijd aan het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg. Met een focus op samenwerking, innovatie en het delen van kennis, brengt de conferentie leiders, praktijkmensen en experts uit de gezondheidszorg samen om positieve veranderingen in de patiëntenzorg wereldwijd te stimuleren.

De Utrecht Congres Alliantie is een samenwerking met publieke en private partijen waarin onder andere Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, ROM Utrecht Region, HOST (stichting van Utrechtse hoteliers), Universiteit Utrecht, Koninklijke Jaarbeurs en Utrecht Marketing (met haar Utrecht Convention Bureau) hun krachten hebben gebundeld. De partijen hebben als gezamenlijk doel de inzet op zakelijk bezoek van topcongressen meerjarig te vergroten.

Nieuws

KCJ
Nieuws

Kamperen onverminderd populair: Kampeer & Caravan Jaarbeurs trekt weer meer bezoekers

Utrecht, 9 oktober 2024 – De 59ste editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok dit jaar 4 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Met bijna 42.000 bezoekers is het grootste kampeerevent van Nederland zeer succesvol afgerond. Dit jaar was er bijzondere aandacht voor duurzaamheid, technologie en innovatie. Op de beursvloer werden dan ook vele primeurs en innovaties gepresenteerd. Het evenement heeft de verwachtingen van zowel exposanten als bezoekers overtroffen. Ook de organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijkt trots terug.
FMIR
Nieuws

FMIR congres voor zorgprofessionals verhuist naar Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 1 oktober 2024 - Het toonaangevende FMIR congres (Future of Medical Imaging and Radiotherapy) maakt een belangrijke stap in haar ontwikkeling. Het evenement, dat zich richt op zorginnovaties in medische beeldvorming en radiotherapie, vindt in 2025 voor het eerst plaats in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Deze verhuizing markeert een cruciale fase in de ambitie van KALCIO Healthcare, de organisator van het congres.
NTCC
Nieuws

VNU Asia Pacific, onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, wint prestigieuze internationale award

Utrecht, 30 september 2024 – Jaarlijks worden in Thailand door de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) de NTCC Business Awards uitgereikt. Onder acht genomineerden kwam dit jaar VNU Asia Pacific, gevestigd in Thailand en onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, als winnaar uit de bus in de categorie ‘International Trade Services: Integrated Solutions’. De prijs werd afgelopen vrijdag 27 september uitgereikt tijdens het 25ste NTCC galadiner ter ere van 420 jaar handelsrelaties tussen Nederland en Thailand.
FHI
Nieuws

Techbeurzen WoTS en Electronics & Applications de komende vier jaar in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 27 september 2024 – Gisteren werd op de vakbeurs World of Industry, Technology & Science (WoTS) in Koninklijke Jaarbeurs een feestelijk moment gevierd met de ondertekening van een meerjarenovereenkomst tussen Jaarbeurs en FHI, federatie van technologiebranches (FHI). Hiermee is vastgelegd dat de toonaangevende vakbeurzen WoTS en Electronics & Applications de komende vier jaar in Jaarbeurs georganiseerd worden. WoTS 2024 loopt nog tot en met vandaag.
Moulin Rouge
Nieuws

Vernieuwd Beatrix Theater in Utrecht klaar voor spectaculaire première Moulin Rouge! De Musical

Utrecht, 18 september 2024 - Het Beatrix Theater in Utrecht van Koninklijke Jaarbeurs maakt zich op voor de grootse première van Moulin Rouge! De Musical op 19 september. Voor de komst van de extravagante musical moest het theater een grote aanpassing ondergaan. De theaterzaal is voorzien van een imposante set boordevol opvallende visuele elementen, zoals de iconische rode windmolen en een vijf meter hoge blauwe olifant. Hiervoor moesten het plafond en de muren van de theaterzaal gedeeltelijk verwijderd worden. Daarnaast is de zaal rijk gedetailleerd met weelderige stoffen en glinsterende kristallen kroonluchters, waardoor het publiek zich volledig zal wanen in de beroemde Parijse nachtclub.
Heineken
Nieuws

Heineken en Koninklijke Jaarbeurs: een gouden duo

Utrecht, 11 september 2024 – HEINEKEN Nederland en Koninklijke Jaarbeurs verlengen en versterken hun samenwerking. De contractverlenging van vijf jaar benadrukt de goede band tussen de Utrechtse evenementenlocatie en de bierbrouwer, die sinds 2019 aan elkaar verbonden zijn. Bezoekers aan Jaarbeurs kunnen de komende jaren opnieuw genieten van een Heineken biertje, met of zonder alcohol, op onder andere Vakantiebeurs, Beurs Eigen Huis, BouwBeurs, MOTORbeurs Utrecht en tijdens theatervoorstellingen en congressen in het Beatrix Theater.