Veilig naar Jaarbeurs

Update 18 november 2020

Wat mag er allemaal in Jaarbeurs?

Het kabinet heeft op dinsdag 17 november aangekondigd dat de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown wordt opgeheven. De gedeeltelijke lockdown zelf gaat verder. Wat betekent dit concreet voor Jaarbeurs?  

Kunnen congressen en bijeenkomsten weer doorgaan?
Ja, congressen en bijeenkomsten met een educatief karakter vallen weer onder een uitzonderingsregeling. Jaarbeurs stemt met alle organisatoren af of een bijeenkomst een educatief karakter heeft. Er is dan geen limiet aan het aantal personen dat deel kan nemen aan dergelijke bijeenkomsten, zolang de 1,5 meter regel goed in acht kunnen worden genomen. En bij Jaarbeurs hebben we daar meer dan genoeg ruimte voor.

Kunnen culturele evenementen doorgaan?
Culturele evenementen kunnen de komende periode bij Jaarbeurs helaas niet doorgaan. Evenementen die tot nu toe waren gepland in het SCALA theater, worden zoveel mogelijk omgeboekt naar een latere datum. Meer informatie over de omgeboekte evenementen vind je op de website van SCALA.

Mogen beurzen nog plaatsvinden?
Beurzen, maar ook tentoonstellingen vallen onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’. Deze kunnen weer doorgaan, mits de 1,5 meter regel goed in acht kan worden genomen. Dit betekent dat World of Dinos en Trade Mart weer door kunnen gaan. World of Dinos zal vanaf 12 december weer ieder weekend geopend zijn en Trademart vanaf a.s. maandag 23 november. De komende weken staat er geen beurs gepland bij Jaarbeurs.

Wat mag er wat betreft andersoortige bijeenkomsten?
Voor andersoortige bijeenkomsten geldt dat deze weer kunnen plaatsvinden, maar tot een maximum van 30 personen. Heb je binnenkort een bijeenkomst gepland bij Jaarbeurs en vraag je je af of deze doorgang kan vinden? Neem dan contact met ons op via je contactpersoon of onze klantenservice.

Is catering tijdens bijeenkomsten en congressen toegestaan?
Vanwege de maatregelen is het helaas niet mogelijk om catering, lunch of koffie en thee te serveren tijdens een bijeenkomst. Houd hier dus rekening mee wanneer je een bijeenkomst bijwoont of evenement bezoekt. Wanneer je een vergadering of bijeenkomst organiseert is het wel mogelijk om van tevoren catering te bestellen en op de dag van de bijeenkomst af te halen bij ons restaurant Speys.

 

Veilig naar Jaarbeurs

Verder blijft natuurlijk gelden dat de maatregelen die Jaarbeurs al genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zo goed mogelijk nageleefd moeten worden.

Als je naar een beurs, congres of ander evenement komt, vragen we je het volgende:

  • Doe de gezondheidscheck via deze link. Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
  • Eenmaal in het gebouw, houd 1,5 meter afstand en volg de aangegeven looproutes of de aanwijzingen van onze medewerkers.
  • Draag een mondkapje als je je door de gebouwen van Jaarbeurs beweegt.

En natuurlijk vragen we je om alle hygiëne maatregelen te volgen die het RIVM adviseert om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan (hoesten in je elleboog, regelmatig je handen wassen, et cetera). Overal in Jaarbeurs kun je desinfecterende handgel vinden. 

Parkeerkaartjes koop je bij voorkeur vooraf online. Verder vragen we je om zoveel mogelijk contactloos te betalen. Medewerkers van Jaarbeurs die in contact komen met bezoekers, dragen een mondkapje. Andere medewerkers van Jaarbeurs werken in principe vanuit huis.

Heb je meer vragen over de maatregelen die Jaarbeurs heeft getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Bekijk de infographic hieronder of lees de veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact met ons opnemen. 

Image
Klik hier om de afbeelding te vergroten

Veelgestelde vragen