Reisfoto van het Jaar Verkiezing 2019

Image
Reisfoto van het Jaar Verkiezing 2019

Getaway Travel, Essential Costa Rica en Vakantiebeurs lanceren Reisfoto van het Jaar Verkiezing 2019

Uitreiking vierde editie grootste reisfotowedstrijd van Nederland op Photo Friday

Het online reisplatform Getaway Travel lanceert in samenwerking met Vakantiebeurs en Essential Costa Rica de Reisfoto van het Jaar Verkiezing 2019. De maker van de mooiste (verre)reisfoto wint twee tickets naar Costa Rica. De winnaar wordt op Photo Friday op Vakantiebeurs bekendgemaakt. Op deze dag, vrijdag 17 januari 2020, worden bezoekers van Vakantiebeurs met workshops en masterclasses op gebied van reisfotografie geïnspireerd door Vakantiebeurs en Getaway Travel.

Reisfoto van het Jaar
De Reisfoto van het Jaar Verkiezing beleeft dit jaar haar vierde editie. Aan de vorige edities deden meer dan 18.000 (amateur)fotografen mee en meer dan 100.000 reizigers brachten hun stem uit.
De winnaar wordt bepaald door een vakjury van docenten van de Getaway Academy. De Getaway Academy is het opleidingsinstituut van Getaway Travel waar semiprofessionele en amateurcontentmakers opgeleid worden binnen de vakgebieden reisfotografie, reisvideo , travelbloggen en copywriting.

Inzending vanaf heden mogelijk
Tot 6 januari is het mogelijk om foto’s in te zenden door deze te uploaden op de reisfotopagina van Getaway Travel. Op dat moment kan direct worden gestemd. De twintig foto’s met de meeste stemmen maken kans om tot winnaar van de Reisfoto van het Jaar Verkiezing te worden gekozen. Daarnaast worden tien inzendingen door een vakjury gekozen. De ingezonden foto’s worden door hen beoordeeld op de eigenschappen origineel, persoonlijk, inspirerend en een beetje fun. In de week van 13 januari worden de dertig genomineerde kenbaar gemaakt via de kanalen van Getaway. Op vrijdag 17 januari wordt vervolgens op Vakantiebeurs de winnende foto gekozen.

Photo Friday
De Reisfoto van het Jaar Verkiezing heeft een rechtstreekse verbinding met Vakantiebeurs die van 16 tot en met 19 januari 2020 in Jaarbeurs gehouden wordt. Op Photo Friday geven de docenten van de Getaway Academy namelijk workshops en masterclasses. Op het programma staan onder meer workshops portretfotografie, wildlifefotografie en fotografie met je smartphone.

De genomineerde deelnemers zijn aanwezig bij de uitreiking van de reisfotowedstrijd. Hun foto's worden besproken door de vakjury en uiteindelijk verlaat één winnaar Jaarbeurs met twee tickets Costa Rica op zak.

Deelname is doneren – Jouw verre reis is meer waard dan je denkt!
De deelnemers dragen met het inzenden van hun mooiste foto bij aan een groenere aarde. Hiermee genereren zij namelijk ‘groene schepjes’ die Getaway Travel vervolgens omzet in een donatie aan goededoelenorganisatie Justdiggit. Justdiggit ziet de oplossing van klimaatverandering in het vruchtbaar maken van droge stukken land, samen met de lokale bevolking.

Over Getaway Travel & JustDiggit
Online reisplatform Getaway Travel en goededoelenorganisatie JustDiggit werken actief samen voor een groenere aarde. Getaway Travel is de organisatie achter dertien online reismagazines, waaronder Afrika.nlAmerika.nlAustralie.nlAzie.nlZuid-Afrika.nl en ZuidAmerika.nl. Op deze reiswebsites krijgen jaarlijks meer dan vier miljoen reizigers reisadvies om hun droomreis waar te maken. Getaway Travel doet graag iets terug voor de aarde.

JustDiggit zet zich in om stukken grond vruchtbaar te maken (en houden) in gebieden waar droogte en armoede zwaar drukken op overlevingskansen van burgers, landbouw, economische groei en hiermee dus ook de kwaliteit van leven. JustDiggit krijgt hierbij steun van ambassadeurs als Floortje Dessing, André Kuipers en Desmond Tutu. Door bij Getaway Travel beoordelingen en/of reviews van organisaties, bestemmingen en highlights achter te laten, spaar je automatisch voor groene schepjes. Getaway Travel zet deze schepjes vervolgens om in een donatie aan JustDiggit.