Nikki 2

Nikki: "Padel en recruitment hebben meer gemeen dan je denkt"

Koninklijke Jaarbeurs: de bevlogen, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons sterkste punt: onze mensen. Nikki de Coole (29) werkt nu een jaar als corporate recruiter in het People & Sustainability team van Jaarbeurs. Zodra haar werkdag is afgelopen is ze bloedfanatiek aan het padellen op onze indoor pop-up padelbaan. We spelen een potje padel met Nikki terwijl zij vertelt over het belang van vitaliteit op de werkvloer.

Voordat Nikki bij Jaarbeurs startte, werkte ze als recruiter bij uitzendbureau Work-on. In die rol werkte ze veel samen met het customer serviceteam van Jaarbeurs. “Mijn uitdaging was om geschikte uitzendkrachten te vinden voor op de beursvloer. Ik kreeg al meteen een heel fijn gevoel bij Jaarbeurs. Opeens stopte de samenwerking en was ik op zoek naar iets nieuws.” Op Linkedin zag Nikki de vacature voor corporate recruiter. Een functie die op haar lijf is geschreven. “Ik had een zwerm aan leuke herinneringen uit die tijd. Kandidaten die ik destijds heb geplaatst werken hier nog steeds en zijn inmiddels gegroeid in functies als account- en eventmanager. Een enorm goed teken dat uitzendkrachten die met zoveel plezier hier werken worden aangenomen voor vaste functies.”

Van corporate recruiter naar ‘vitaliteitsrecruiter’
Nikki krijgt binnen het team People & Sustainability met allerlei HR-gerelateerde onderwerpen te maken, waaronder vitaliteit. Een onderwerp dat voor haar enorm belangrijk is. “Vitaliteit is een breed begrip. Iedereen weet dat je groente en fruit moet eten en moet sporten. Toch denk ik dat voor heel veel mensen hun mentale vitaliteit onderbelicht is. Ik ben zelf de afgelopen jaren enorm bewust geworden van het belang van mijn eigen mentale vitaliteit. Dit hangt nauw samen met mijn fysieke vitaliteit.” Voor Nikki was dit dé trigger dat ze naast haar functie als corporate recruiter ook een bijdrage wilde leveren aan vitaliteit van medewerkers. “Ik vind het super interessant om me bezig te houden met duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat mensen op hun plek zitten en ook gezond blijven?”  
 

"Padel en recruitment hebben meer gemeen dan je denkt"

Vitaliteit op de werkvloer
Nikki zet zich actief in voor de eerste zogeheten Vitaliteitsweek dit najaar van Jaarbeurs. Medewerkers kunnen tijdens deze week allerlei cursussen en workshops volgen die een bijdrage leveren aan een energieke en productieve werkomgeving. Zo kunnen medewerkers een sportieve uitdaging aangaan met kickboksen of zumba, meedoen aan een ijsbad challenge of leren hoe je het maximale uit je slaap kan halen. “Het is superleuk om te zien hoeveel animo er voor de Vitaliteitsweek is. Gedurende deze week inspireren we onze collega’s om extra veel aandacht te besteden aan de fysieke en mentale vitaliteit. Als ik vitaal en mentaal lekker in mijn vel zit, lever ik de beste prestaties. Ik hoop dat meerdere collega’s zich hier ook bewust van gaan worden.” 

Onlangs volgde Nikki samen met een aantal collega’s een vitaliteitstraining vanuit het Helen Dowling Instituut. Het Helen Dowling Instituut, een partner van Jaarbeurs, biedt professionele psychologische zorg en doet onderzoek om deze steeds verder te verbeteren. “Ik ben echt blij dat mijn werkgever zoveel aandacht besteed aan vitaliteit. Eén van de tips die ik meteen heb toegepast, is om iedere dag een uur eerder op te staan. Zo heb ik rustig de tijd om uitgebreid te douchen, een boek te lezen en rustig te ontbijten. Zo heb ik meer overzicht in mijn hoofd en begin ik rustig aan mijn dag.”

Padelambassadeur
Onlangs opende Jaarbeurs een indoor padelbaan op de beursvloer. Nikki was de eerste die een baan boekte en is de grootste padelambassadeur van Jaarbeurs deze zomer. “Padellen draagt bij uitstek bij aan mijn fysieke vitaliteit. Ruim 1,5 jaar geleden ben ik begonnen met padellen en hoe gaaf is dit om op je werk te kunnen doen. Ik stond vooraan, #padelbijJaarbeurs, daar moest ik als de kippen bij zijn.”

“Onder het genot van een potje padel leer ik veel nieuwe collega’s kennen”

Hit the ball baby one more time
Binnen Jaarbeurs is er een padel groepsapp en spoor ik iedereen aan na een werkdag een potje te padellen. Inmiddels zitten er ruim 30 collega’s in de app. “Ik leer heel veel verschillende collega’s uit andere teams kennen. Dit terwijl we een balletje met elkaar slaan. Het is echt een win-win. Vorige week ben ik nog gaan padellen met twee collega’s die ik niet eens kende, dit was echt superleuk.” Padellen draagt voor Nikki bij aan haar vitaliteit. “Het geeft me enorm veel rust om na een werkdag even alles eruit te zweten op onze padelbaan. Dan kom ik ’s avonds thuis en voel ik me moe maar voldaan.” 

Tot en met 1 september is de indoor padelbaan van Jaarbeurs geopend met zes dubbel courts. De tijdelijke padelbanen zijn een gezamenlijk initiatief van Jaarbeurs, Heineken en Rekré Sports en wordt mede mogelijk gemaakt door Majesty Padel. Meer informatie: www.padeljaarbeurs.nl