Jaarbeurs ondertekent convenant 'Samen eten we Utrecht'
Utrechtse organisaties werken samen voor meer duurzaam en lokaal voedsel
21 maart 2024 ondertekende Jaarbeurs het convenant ‘Samen eten we Utrecht mooier’. Een initiatief van de Provincie Utrecht. Samen met 17 verschillende Utrechtse organisaties zetten wij ons in voor lokaal en duurzaam voedsel. Met deze samenwerking stimuleren we gezond en duurzaam eten uit de korte keten, en daarmee het eten van producten uit de regio, in Utrechtse bedrijfsrestaurants. Het doel van het convenant is om samen stappen te zetten, om zo de gewenste landbouw- en voedseltransitie in de provincie te stimuleren.
Menno Overtoom, directeur Venue & Operations Koninklijke Jaarbeurs: “Jaarbeurs heeft de ambitie om in 2030 de meest duurzame evenementenorganisator en facilitator van Europa te zijn. Dat doen wij in de volle breedte van alle bedrijfsactiviteiten: opbouw van de beurzen, verkeer, logistiek én ook de catering. Wij zijn vooruitstrevend in onze catering en bezig met de verduurzaming van alles wat met voedsel te maken heeft: product keuze, tegengaan van verspilling en het aanbieden van vegetarische alternatieven. Wij mogen trots zijn op de producten van ‘het Utrechtse land’, verser kan het gewoon niet! En dus doen wij mee. Voor het goede voorbeeld en uit overtuiging.”