KCJ

Kamperen onverminderd populair: Kampeer & Caravan Jaarbeurs trekt weer meer bezoekers

Utrecht, 9 oktober 2024 – De 59ste editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok dit jaar 4 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Met bijna 42.000 bezoekers is het grootste kampeerevent van Nederland zeer succesvol afgerond. Dit jaar was er bijzondere aandacht voor duurzaamheid, technologie en innovatie. Op de beursvloer werden dan ook vele primeurs en innovaties gepresenteerd. Het evenement heeft de verwachtingen van zowel exposanten als bezoekers overtroffen. Ook de organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijkt trots terug. 

Rachel Jankowsky, beursmanager: “Samen met ruim 200 exposanten en enthousiaste kampeerliefhebbers hebben we de beursvloer doen bruisen. We hebben gemerkt dat de kampeerbranche volop in beweging is en hebben ook dit jaar opnieuw bewezen het grootste kampeerevenement van Nederland te zijn.” 

Bomvolle gangpaden
De organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijkt terug op een drukbezochte succesvolle editie met zeer tevreden reacties van exposanten en bezoekers. Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs: “We hebben genoten van bomvolle gangpaden, primeurs zoals de compacte lichte en gestroomlijnde caravan van Easy Caravanning en het succesvolle Duurzaamheidscongres, waar onder meer in drie categorieën de Duurzame KampeerAwards werden uitgereikt. Dit congres werd georganiseerd door HISWA-RECRON, ANWB, BOVAG, KCI, NKC en de organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs. We merken het niet alleen in de verkoopcijfers, ook op de beursvloer zien we dat kamperen ongekend populair is.” Exposant Norbert van Noesel van Thetford voegt hier aan toe: “Dat kamperen ‘hot’ is hebben de enorme publiciteit rondom de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en het groeiende bezoekersaantal wel bewezen. In een geweldige entourage hebben wij weer duizenden consumenten kunnen adviseren en service verlenen. We kijken tevreden terug en zijn er volgend jaar zeker weer bij!”

Beste verkoopresultaten ooit
Eerder vorige week maakte de brancheorganisaties KCI en BOVAG bekend dat de verkoop van nieuwe caravans en campers fors groeit. Rachel Jankowsky: “Op de beursvloer merkten we dat de animo enorm was voor caravans en campers, voorzien van vele slimme en duurzame toepassingen. Ook tenten en vouwwagens zijn enorm populair.” Zo vertelt exposant Marcel Beekman van de Sunshine Group: “Wij kijken met een heel positief gevoel terug op deze uitstekende editie. De sfeer in de diverse hallen was zeer positief en ook de reacties op onze bestaande maar ook zeker onze nieuwe modellen van Doréma en Alpenkreuzer. Qua verkoopresultaten kunnen we zelfs spreken van ons beste jaar ooit.” 

De nieuwe datum voor de beurs van volgend jaar is inmiddels ook bekend: woensdag 1 tot en met zondag 5 oktober 2025. Meer informatie www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Nieuws

KCJ
Nieuws

Kamperen onverminderd populair: Kampeer & Caravan Jaarbeurs trekt weer meer bezoekers

Utrecht, 9 oktober 2024 – De 59ste editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok dit jaar 4 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Met bijna 42.000 bezoekers is het grootste kampeerevent van Nederland zeer succesvol afgerond. Dit jaar was er bijzondere aandacht voor duurzaamheid, technologie en innovatie. Op de beursvloer werden dan ook vele primeurs en innovaties gepresenteerd. Het evenement heeft de verwachtingen van zowel exposanten als bezoekers overtroffen. Ook de organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijkt trots terug.
FMIR
Nieuws

FMIR congres voor zorgprofessionals verhuist naar Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 1 oktober 2024 - Het toonaangevende FMIR congres (Future of Medical Imaging and Radiotherapy) maakt een belangrijke stap in haar ontwikkeling. Het evenement, dat zich richt op zorginnovaties in medische beeldvorming en radiotherapie, vindt in 2025 voor het eerst plaats in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Deze verhuizing markeert een cruciale fase in de ambitie van KALCIO Healthcare, de organisator van het congres.
NTCC
Nieuws

VNU Asia Pacific, onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, wint prestigieuze internationale award

Utrecht, 30 september 2024 – Jaarlijks worden in Thailand door de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC) de NTCC Business Awards uitgereikt. Onder acht genomineerden kwam dit jaar VNU Asia Pacific, gevestigd in Thailand en onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, als winnaar uit de bus in de categorie ‘International Trade Services: Integrated Solutions’. De prijs werd afgelopen vrijdag 27 september uitgereikt tijdens het 25ste NTCC galadiner ter ere van 420 jaar handelsrelaties tussen Nederland en Thailand.
FHI
Nieuws

Techbeurzen WoTS en Electronics & Applications de komende vier jaar in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 27 september 2024 – Gisteren werd op de vakbeurs World of Industry, Technology & Science (WoTS) in Koninklijke Jaarbeurs een feestelijk moment gevierd met de ondertekening van een meerjarenovereenkomst tussen Jaarbeurs en FHI, federatie van technologiebranches (FHI). Hiermee is vastgelegd dat de toonaangevende vakbeurzen WoTS en Electronics & Applications de komende vier jaar in Jaarbeurs georganiseerd worden. WoTS 2024 loopt nog tot en met vandaag.
Moulin Rouge
Nieuws

Vernieuwd Beatrix Theater in Utrecht klaar voor spectaculaire première Moulin Rouge! De Musical

Utrecht, 18 september 2024 - Het Beatrix Theater in Utrecht van Koninklijke Jaarbeurs maakt zich op voor de grootse première van Moulin Rouge! De Musical op 19 september. Voor de komst van de extravagante musical moest het theater een grote aanpassing ondergaan. De theaterzaal is voorzien van een imposante set boordevol opvallende visuele elementen, zoals de iconische rode windmolen en een vijf meter hoge blauwe olifant. Hiervoor moesten het plafond en de muren van de theaterzaal gedeeltelijk verwijderd worden. Daarnaast is de zaal rijk gedetailleerd met weelderige stoffen en glinsterende kristallen kroonluchters, waardoor het publiek zich volledig zal wanen in de beroemde Parijse nachtclub.
Heineken
Nieuws

Heineken en Koninklijke Jaarbeurs: een gouden duo

Utrecht, 11 september 2024 – HEINEKEN Nederland en Koninklijke Jaarbeurs verlengen en versterken hun samenwerking. De contractverlenging van vijf jaar benadrukt de goede band tussen de Utrechtse evenementenlocatie en de bierbrouwer, die sinds 2019 aan elkaar verbonden zijn. Bezoekers aan Jaarbeurs kunnen de komende jaren opnieuw genieten van een Heineken biertje, met of zonder alcohol, op onder andere Vakantiebeurs, Beurs Eigen Huis, BouwBeurs, MOTORbeurs Utrecht en tijdens theatervoorstellingen en congressen in het Beatrix Theater.