MOTORbeurs Utrecht intentieverklaring

Samenwerking motorbranche 'All Brands United' zet door op MOTORbeurs Utrecht 2025

Utrecht, 16 juli 2024 – Koninklijke Jaarbeurs en RAI Vereniging slaan opnieuw hun handen ineen en brengen alle gevestigde motormerken samen tijdens MOTORbeurs Utrecht 2025. Hiermee zet de positieve trend, onder het motto ‘All Brands United’ door. Rachel Jankowsky, beursmanager Koninklijke Jaarbeurs: “Hoewel het motorseizoen 2024 volop gaande is, werken wij achter de schermen alweer aan de start van het motorseizoen in 2025. Wij zijn enorm blij dat de motormerken aangesloten bij RAI Vereniging aangeven graag weer gezamenlijk te willen deelnemen aan de volgende editie van MOTORbeurs Utrecht. Afgelopen editie hebben we gemerkt dat het aanbod hiermee compleet is en daarmee kunnen we gehoor geven aan de wens van onze bezoekers.” MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.

Koninklijke Jaarbeurs en RAI Vereniging slaan handen ineen

Onder het motto 'All Brands United' waren bijna alle importeurs van motormerken na lange tijd weer aanwezig op de afgelopen editie van MOTORbeurs Utrecht. Voor deze collectieve samenwerking bundelden de importeurs hun krachten via RAI Vereniging. Martijn van Eikenhorst, sectiemanager Motoren bij RAI Vereniging: “We kijken terug op een vruchtbare samenwerking tussen MOTORbeurs Utrecht en de leden van RAI Vereniging. Als voortrekkers van onze branche stonden we zij aan zij, verenigd onder het motto 'All Brands United'. In een tijd waarin de populariteit van de motorfiets blijft groeien, is het van groot belang dat we gezamenlijk optrekken en mobiliteit op twee wielen onder de aandacht blijven brengen van een breed publiek. Ik kijk dan ook weer enorm uit naar de komende editie."

Extra impuls voor Nederlandse motorbranche
De motormerken geven collectief invulling aan de verwachting van bezoekers om al het modelnieuws van 2025 bij elkaar te kunnen bekijken. Dat betekent dat onder andere Aprilia, Benelli, CFMOTO, BMW Motorrad, Ducati, Energica, Harley-Davidson, Honda, Indian Motorcycle, Kawasaki, Kymco, Moto Guzzi, Moto Morini, Niu, Piaggio, QJMOTOR, Royal Enfield, Suzuki, Talaria, Triumph, Vespa en Yamaha aanwezig zijn met hun nieuwste modellen.

Extra informatie
MOTORbeurs Utrecht 2025 vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari in Koninklijke Jaarbeurs. Meer informatie staat op www.motorbeursutrecht.nl. Wederom is er een rijdersactie; bezoekers die tussen editie 2024 en editie 2025 hun motorrijbewijs hebben behaald, kunnen op donderdag 20 februari dit evenement gratis bezoeken.

Nieuws

TechniShow
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs en FPT-VIMAG verlengen samenwerking voor TechniShow tot en met 2030

Utrecht, 4 september 2024 – Met veel trots kondigen Koninklijke Jaarbeurs en FPT-VIMAG aan dat zij hun succesvolle samenwerking rondom TechniShow verlengen met minimaal drie nieuwe edities. TechniShow, de grootste en meest toonaangevende vakbeurs voor de maakindustrie in de Benelux, vindt in 2026, 2028 en 2030 in Jaarbeurs plaats. Deze verlenging onderstreept de continuïteit en groei van het evenement dat keer op keer het beste van technologische innovaties binnen de maakindustrie weet samen te brengen.
uitspraak
Nieuws

Update - Bezwaar Koninklijke Jaarbeurs en Stage Entertainment tegen popconcerten Jaarbeursplein

Utrecht, 23 augustus 2024 – De voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht heeft vandaag, vrijdag 23 augustus 2024, uitspraak gedaan inzake het bezwaar van Koninklijke Jaarbeurs en Stage Entertainment tegen de openluchtpopconcerten van 11 tot en met 15 september 2024 tijdens ‘Zomerstadion Live!’ op het Jaarbeursplein, georganiseerd door Sportworx International. Dit muziekevenement is dit jaar toegevoegd aan het reeds bestaande sportevenement ‘Zomerstadion 2024’.
uitspraak
Nieuws

Bezwaar Koninklijke Jaarbeurs en Stage Entertainment tegen popconcerten Jaarbeursplein

Utrecht, 20 augustus 2024 – Koninklijke Jaarbeurs en Stage Entertainment hebben gezamenlijk bezwaar ingediend tegen de openluchtpopconcerten van 11 tot en met 15 september 2024 tijdens ‘Zomerstadion Live!’ op het Jaarbeursplein georganiseerd door Sportworx International. Dit muziekevenement is dit jaar toegevoegd aan het reeds bestaande sportevenement ‘Zomerstadion 2024’. Partijen stellen zich op het standpunt dat de gemeente Utrecht bij het verlenen van de evenementenvergunning aan Sportworx geen rekening heeft gehouden met de belangen van Stage Entertainment en Jaarbeurs en de impact van de geluidsoverlast van de popconcerten op haar bedrijfsvoering. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Het Beatrixbouw, met als kloppend hart het Beatrix Theater, is dagelijks een ontmoetingsplek voor duizenden bezoekers van (internationale) congressen, presentaties, vergaderingen en theatervoorstellingen. Jaarbeurs verhuurt het Beatrix Theater aan Stage Entertainment voor de programmering van theatervoorstellingen. Uit geluidsonderzoek blijkt onomstotelijk dat de popconcerten ernstige geluidsoverlast veroorzaken voor de reeds geplande voorstellingen met publiek van Moulin Rouge! De Musical in het theater en de vergaderingen en congressen in het Beatrixgebouw.”
Jochem Schut 1
Nieuws

Jochem Schut nieuwe Head of Hospitality Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 6 augustus 2024 – Jochem Schut is gestart als Head of Hospitality bij Koninklijke Jaarbeurs. Hij volgt daarmee Bas Rietvelt op die zijn carrière op Bonaire voortzet. Schut was eerder General Manager van NinetyNine Hotel Amsterdam Airport en Director of Operations bij de Centro Hotel Group. In deze laatste functie was hij verantwoordelijk voor vier hotels in Nederland en Duitsland. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Jaarlijks weten 2,3 miljoen mensen hun weg naar Jaarbeurs te vinden. Om inspiratie op te doen op een beurs, te dansen op een bedrijfsfeest, te sporten of vakgenoten te ontmoeten op een congres. Wij streven er elke dag naar om onze bezoekers en klanten te ontzorgen, de hoogste kwaliteit te leveren en net dat beetje extra te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat Jochem met zijn commerciële achtergrond en zijn ruim twintig jaar ervaring in de internationale hotellerie een zeer waardevolle bijdrage aan ons mooie bedrijf gaat leveren.”
About cats & dogs
Nieuws

Lifestyle evenement About Cats & Dogs stopt

Utrecht, 29 juli 2024 – About Cats & Dogs was twee jaar hét lifestyle evenement voor honden- en kattenliefhebbers in Koninklijke Jaarbeurs. Na twee edities maakt Jaarbeurs bekend te stoppen met de organisatie van het evenement.
IPON 4
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs neemt onderwijsvakbeurs en kennisplatform IPON over

Utrecht, 18 juli 2024 - Koninklijke Jaarbeurs neemt IPON, de onderwijsvakbeurs met een focus op educatieve technologie, over van Reshift Digital. Deze vakbeurs is al meer dan 15 jaar het ontmoetingsplatform voor het primair onderwijs (PO), voorgezet onderwijs (VO) en MBO. Naast de vakbeurs neemt Jaarbeurs ook het officiële onderwijsinnovatie en ICT kennisplatform IPON.nl over waarmee Jaarbeurs meer dan 20.000 onderwijsprofessionals 365 dagen per jaar kan bedienen. Jaarbeurs, sinds 1965 organisator van de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT), breidt hiermee haar onderwijsportfolio in Nederland uit. De NOT is de grootste vakbeurs voor professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, het primair en voortgezet onderwijs.